U bent hier: Home > SpyBlog > A software keylogger or a hardware keylogger?
28 apr
2009

A software keylogger or a hardware keylogger?

A software keylogger or a hardware keylogger? That’s the question. Lees verder voor een vergelijking en een link naar free keylogger software.

Wat is een keylogger

Het antwoord is eenvoudig: Een keylogger is een apparaatje of software dat iedere toetsaanslag van een PC registreert. Dus alles wat een gebruiker typt binnen e-mails, documenten, logins, … slaat een keylogger op voor latere analyse.

anti-afluisterapparatuur

Het gebruik van een keylogger kan snel een inbreuk zijn op de privacy maar laten we vertrouwen op het gezond verstand van onze medemens voor wie het een perfecte oplossing is om zijn kinderen te beschermen, om fraude binnen een bedrijf te detecteren of voor ge-autoriseerde personen om computer gerelateerde informatie te onderscheppen.

Keylogger software

Keylogger software is een stukje software dat je op een PC installeert. Nadelen zijn dat je toegang tot de PC nodig hebt en de werking is afhankelijk van het besturingssysteem (Windows, Mac of Linux). Je hebt ook steeds het risico dat een software keylogger door virusscanners of spyware removers zal gedetecteerd worden. Installeer je de keylogger software en je scanner meldt geen problemen dan heb je nog geen garantie dat bij de volgende database update geen alarm afgaat.

Toch zijn er nog steeds menige situaties waar bovenstaande nadelen geen nadelen zijn en dan zal keylogger software je een schat aan informatie aanbieden. Meeste keylogger software slaan niet enkel de toetsaanslagen op maar registreren ook tijd, datum, programma, printscreens en nog veel meer.

PS/2 of USB hardware keylogger

Een hardware keylogger functioneert volledig losstaand van het besturingssysteem. Het is een apparaatje dat je bevestigt tussen PC en toetsenbord. Zodra je de PC aanzet zal de hardware keylogger zich activeren en alle toetsaanslagen registreren. Werk je nu met Windows, Mac of Linux, de hardware keylogger maakt geen onderscheid.

Het nadeel van een hardware keylogger is dat deze minder informatie biedt dan een software keylogger. Je registreert enkel toetsaanslagen en geen muisactiviteit of printscreens e.d. . Daarnaast verzeker je wel je discretie. Een hardware keylogger kun je niet detecteren met een security scanner, enkel met het blote oog door aan de achterkant van de PC te kijken.

Enkele andere voordelen van een hardware keylogger zijn dat de installatie slechts enkele seconden duurt: Plaats de keylogger tussen het toetsenbord en PC, klaar. Je moet de PC niet aanzetten en je hebt ook geen paswoord nodig om het besturingssysteem op te starten.

Wat is nu het best? Keylogger software of een hardware keylogger?

Hier bestaat geen sluitend antwoord op. Je keuze is afhankelijk van je situatie. In Ć©Ć©n zin samengevat past een hardware keylogger in alle situaties waar de uiterste discretie gewenst is. Is discretie minder van belang kies dan voor keylogger software en registreer naast toetsaanslagen nog veel meer.

Volgende tabel zet de voor- en nadelen van een hardware keylogger en keylogger software naast elkaar.Hardware Keylogger


Keylogger Software
Geen kennis van paswoorden en toegang tot het besturingssysteem nodig.
Kennis van paswoorden en toegang tot besturingssysteem noodzakelijk.
Onafhankelijk van het besturingssysteem.
Meestal compatibel met Ć©Ć©n besturingssysteem (Windows of Mac of Linux).
Kan men enkel met het blote oog (achteraan PC) detecteren en nooit met security scanners.
Steeds een risico op detectie door virus scanners of spyware removers.
Registreer enkel toetsaanslagen.
Registreer naast toetsaanslagen nog extra informatie. De extra functies zijn afhankelijk van de keylogger software.

Free keylogger software

Hardware keyloggers kunnen we jammer genoeg niet gratis verdelen. Meer informatie en de mogelijkheid tot het plaatsen van bestellingen voor de hardware versies vind je op volgende link:
Hardware keylogger

Free keylogger software daarentegen is geen probleem. Wel, niet Spy3K maar het softwarebedrijf Rohos biedt een gratis versie aan. Volg volgende link voor de free keylogger software ‘Kidlogger’:
Free keylogger software

Reageer

Reacties

Warning: Illegal string offset 'solo_subscribe' in /var/www/vhosts/spy3k.be/httpdocs/spyblog/wp-content/plugins/subscribe-to-comments/subscribe-to-comments.php on line 304

Subscribe without commenting

.

Interessant? Blijf op de hoogte en ontvang het laatste spy nieuws, reviews, getuigenissen en reportages over spy apparatuur in de praktijk. Wordt nu gratis lid via

Onze RSS
feed
RSS
Of onze mailinglist
: :