U bent hier: Home > SpyBlog > Ja, de overheid kan je penisfoto’s zien
09 apr
2015

Ja, de overheid kan je penisfoto’s zien

John Oliver“De Amerikaanse overheid heeft geen specifiek “penisfotoprogramma”, maar ze verzamelt wel alle informatie over iedereen, penisfoto’s inbegrepen.” Dat zei de Amerikaanse klokkenluider Edward Snowden in een hilarisch interview met het satirische nieuwsprogramma van John Olvier: Last Week Tonight.

In juni 2013 zette Edward Snowden de Amerika op z’n kop door duizenden vertrouwelijke documenten van de inlichtingendienst NSA te lekken, de voormalige werkgever van Snowden. Hij vluchtte uit de Verenigde Staten en belandde na een tussenstop in Hongkong in Moskou. Daar verblijft hij sindsdien.

Vorige week kreeg hij bezoek van John Oliver, een Britse komiek en presentator van het satirische nieuwsprogramma Last Week Tonight. Hoewel Oliver Snowden verschillende serieuze vragen voorschotelde, wilde hij eigenlijk slechts Ć©Ć©n vraag beantwoord zien: kan de Amerikaanse overheid mijn penisfoto’s zien?

“Wel, het goede nieuws is dat de overheid geen doelgericht “penisfotoprogramma” heeft”, zei Snowden. “Maar ze verzamelt wel nog steeds informatie over iedereen, penisfoto’s inbegrepen.” Vervolgens legde Snowden Oliver per NSA-programma uit hoe de inlichtingendienst zich een toegang tot de pikante privĆ©foto’s van de Amerikanen kan verschaffen.

Afgelopen zomer verklaarde Snowden al in een interview dat de werknemers van de NSA naaktfoto’s van mensen in compromitterende situaties met elkaar deelden als een vorm van beloning en motivatie op het werk.

Het hilarische gesprek tussen Snowden en Oliver over de penisfoto’s kan u hieronder bekijken, vanaf 24 minuten en 45 seconden:

Reageer

Reacties

Warning: Illegal string offset 'solo_subscribe' in /var/www/vhosts/spy3k.be/httpdocs/spyblog/wp-content/plugins/subscribe-to-comments/subscribe-to-comments.php on line 304

Subscribe without commenting

.

Interessant? Blijf op de hoogte en ontvang het laatste spy nieuws, reviews, getuigenissen en reportages over spy apparatuur in de praktijk. Wordt nu gratis lid via

Onze RSS
feed
RSS
Of onze mailinglist
: :