U bent hier: Home > SpyBlog > Voor 4,5 miljoen aan racefietsen gestolen
11 jun
2015

Voor 4,5 miljoen aan racefietsen gestolen

Gestolen Racefiets

Rondtrekkende dievenbendes uit Oost-Europa hebben vorig jaar voor 4,5 miljoen aan dure fietsen gestolen in ons land. Ze sloegen in totaal meer dan 50 keer toe, met een gemiddelde buit van 81000 euro per diefstal.

Dat zegt de federale politie in de kranten De Morgen en Het Laatste Nieuws. De politie werd getipt dat er een nieuwe golf van inbraken zit aan te komen.

Het hoge aantal diefstallen van racefietsen en mountainbikes is volgens experts van de politie een rechtstreeks gevolg van de sterk toegenomen populariteit van het wielrennen in Oost-Europa. Renners zoals de Poolse wereldkampioen Michal Kwiatkowski doen jonge en minder jonge landgenoten dromen. Ze willen dan ook een dure, vederlichte fiets, maar kunnen die niet betalen.

Dieven vinden afzetmarkt in eigen land

‘Voor de dieven die in ons land toeslaan, is er een enorme afzetmarkt in hun vaderland’, zegt hoofdcommissaris Eddy De Raedt van de federale politie in de krant.

Vijftig van de 55 geregistreerde diefstallen werden in Vlaanderen gepleegd, voornamelijk op de as Leuven-Antwerpen. Bendes, die op bestelling werken, komen eerst op verkenning en slaan dan ā€˜s nachts toe. De buit verdwijnt snel naar het voormalige Oostblok. De dieven hebben het vooral gemunt op fietsmerken die in het profpeloton terug te vinden zijn.

Vorig jaar werden elf verdachten opgepakt, allemaal afkomstig uit RoemeniĆ« en MoldaviĆ«. Volgens De Raedt is men nu getipt dat er Litouwse dieven op komst zijn. ‘We vrezen dat we deze zomer met een nieuwe plaag zullen moeten afrekenen. De bestellingen zijn blijkbaar al geplaatst en zeer seizoensgebonden.’

Reageer

Reacties

Warning: Illegal string offset 'solo_subscribe' in /var/www/vhosts/spy3k.be/httpdocs/spyblog/wp-content/plugins/subscribe-to-comments/subscribe-to-comments.php on line 304

Subscribe without commenting

.

Interessant? Blijf op de hoogte en ontvang het laatste spy nieuws, reviews, getuigenissen en reportages over spy apparatuur in de praktijk. Wordt nu gratis lid via

Onze RSS
feed
RSS
Of onze mailinglist
: :