U bent hier: Home > SpyBlog > Grootste lek ooit bedreigt bijna miljard Android toestellen
24 aug
2015

Grootste lek ooit bedreigt bijna miljard Android toestellen

Grootste lek ooit bedreigt bijna miljard Android toestellenJe krijgt een tekstbericht met een filmpje en opent het. Meer hebben hackers niet nodig om de controle over jouw gehele telefoon over te nemen, zegt Joshua Drake, de onderzoeker van Zimperium die het lek ontdekte.

Wanneer hackers het telefoonnummer van een toestel kennen, kunnen ze via verstopte codes in de mms toegang krijgen tot de telefoon. De hacker heeft daardoor bijna volledig de touwtjes in handen en kan de camera van het Android-toestel activeren, meekijken op het scherm van de smartphone of geluid aftappen van de microfoon. Heel wat functies die in sommige gsm spy software pakketten, zoals fleximobile, kan vinden dus.

Grootste Android-lek ooit

Volgens Zimperium kunnen de hackers binnen raken omdat het Stagefright-framework van Android een belangrijk lek bevat. Stragefright is het deel van de Android-software, dat instaat voor het afspelen van filmpjes. Door het lek kunnen hackers malware in de videoā€™s verstoppen.

De malware begint meteen te werken vanaf het ogenblik dat de gebruiker het filmpje begint af te spelen. Er is verder niets dat Android-gebruikers kunnen doen om het virus te verwijderen. Joshua Drake spreekt van ā€˜het grootste Android-lek ooitā€™ dat ongeveer 950 miljoen toestellen in gevaar brengt.

Oplossing voor hooguit helft getroffen toestellen

De enige oplossing om te voorkomen dat de malware zich verder verspreidt, is het uitvoeren van de nodige beveiligingsupdates. Drake gaf Google de benodigde updates enkele maanden geleden al, maar het is niet bekend of het probleem in de huidige Android-versie is aangepast.

Bovendien worden Android-toestellen steeds vaak door telefoonproviders geĆ¼pdatet in plaats van door Google zelf. In de praktijk verwacht Zimperium dan ook dat maximum de helft van de kwetsbare toestellen zal worden geĆ¼pdatet.

Reageer

Reacties

Warning: Illegal string offset 'solo_subscribe' in /var/www/vhosts/spy3k.be/httpdocs/spyblog/wp-content/plugins/subscribe-to-comments/subscribe-to-comments.php on line 304

Subscribe without commenting

.

Interessant? Blijf op de hoogte en ontvang het laatste spy nieuws, reviews, getuigenissen en reportages over spy apparatuur in de praktijk. Wordt nu gratis lid via

Onze RSS
feed
RSS
Of onze mailinglist
: :