U bent hier: Home > SpyBlog > Hamas pakt Israƫlische dolfijn op
24 sep
2015

Hamas pakt Israƫlische dolfijn op

Palestijnse mariniers hebben een paar weken geleden een dolfijn gevangen waar spionage-apparatuur aan bevestigd was. Dat schreef de IsraĆ«lische krant Haaretz. Hamas zegt dat het dier spioneerde voor deĀ  geheime dienst van IsraĆ«l; Mossad.

De Israƫlische marine heeft een aantal duikboten van de Dolfijn-klasse, maar die worden niet gebruikt door Hamas. Het gaat hier echter daadwerkelijk om het levende dier. De dolfijn zou bijvoorbeeld een camera bij zich hebben gehad.

Dieren als spionnen

Het is niet de eerste keer dat dergelijke beschuldigingen worden gemaakt. Enkele jaren geleden beschuldigde Egypte Israƫl ervan haaien naar toeristische locaties te sturen om het toerisme in Egypte te schaden. Drie jaar geleden werd in Soedan een roofvogel opgepakt, die was afkomstig uit Israƫl en zou voor de Mossad spioneren.

Dolfijnen worden wel door verschillende militaire eenheden gebruikt. Zo zette de marine van Amerika ze in om mijnen op te sporen of om zwemmers in nood te redden. Ze zijn echter nooit ingezet voor spionage of militaire aanvallen.

Reageer

Reacties

Warning: Illegal string offset 'solo_subscribe' in /var/www/vhosts/spy3k.be/httpdocs/spyblog/wp-content/plugins/subscribe-to-comments/subscribe-to-comments.php on line 304

Subscribe without commenting

.

Interessant? Blijf op de hoogte en ontvang het laatste spy nieuws, reviews, getuigenissen en reportages over spy apparatuur in de praktijk. Wordt nu gratis lid via

Onze RSS
feed
RSS
Of onze mailinglist
: :