U bent hier: Home > IP Camera om een diefstal te verijdelen

IP Camera om een diefstal te verijdelen

Diefstal omschrijft zich door het (vlug en ongemerkt) ontvreemden van zaken. Kan een IP Camera in moderne tijden de oplossing zijn om een mogelijke diefstal te verhinderen?

Een IP Camera is er voor iedereen

Een IP Camera is eenvoudigweg een camera met internetmogelijkheden. Alle IP Camera's gelijken ongeveer op elkaar, vergelijken maar volgende modellen met elkaar: HD Dome Outdoor IP Camera, IR Bewakingscamera met Interne Opslag en Pan Tilt IP Camera. Men kan via een (draadloos)netwerk connecteren met de IP Camera om de genomen beelden waar ook ter wereld te bekijken. Eind jaren tachtig, begin jaren negentig werd de IP Camera geïntroduceerd. Toen een IP Camera kopen, kostte je een fortuin. Een IP Camera werd hierdoor uitsluitend gebruikt in het professionele beveiligingscircuit. Ook was de kwaliteit vergelijken met de huidige IP Camera helemaal niet zo goed, slechts een camera met 0.3 VGA resolutie. Vanaf 1996 evolueerde de IP Camera kalmpjes aan naar een betrouwbaar apparaat dat ook voor particulieren betaalbaar is.
De IP Camera bijft tot op vandaag beter worden.

veiligheid wereldwijd door de IP Camera

Door de groeiende interesse in de IP Camera zoeken dieven plaatsen op waar men met een laag risico kan stelen. Buitenshuis is de Een IP Camera is naast een visuele beveiliging ook een ongeschreven melding van "vertrek of aanvaard de gevolgen". Door de aanwezigheid van een buitenshuize IP Camera, denkend aan de HD Dome Outdoor IP Camera  en de IR Bewakingscamera met Interne Opslag, durven dieven vaak ook niet te dicht bij een woning te komen, waardoor de huisbewoners op reis kunnen zonder te moeten vrezen dat de thuiskomst de vrolijke stemming van de hele reis teniet wordt gedaan. Dankzij ingebouwde bewegingsdetectie kan men overal en wanneer weten als er gevaar dreigt. Ook heeft de IP Camera een ingebouwde infrarood functie, waardoor er ook 's nachts gefilmd kan worden.
 

IP Camera behoort tot de nieuwste generatie camera's

De evolutie van de IP Camera bracht ook voor een aantal kenmerkende details met zich mee. Zo is de IP Camera tegenwoordig kleiner, vlugger, lichter in gewicht en veel duurzamer. De Pan Tilt IP Camera is hier een perfect voorbeeld van. Het eerste decennium van de eenentwintigste eeuw richt zich op technologisch vlak op "eenvoud" en "maximale functionaliteit in een minimale grootte". Daarom mag men stellen dat de IP Camera perfect mee is met zijn tijd. Een meesterlijke troef die deze generatie IP Camera's bezitten is de draadloze wifi mogelijkheid. Zonder een tragere en risicovollere LAN-kabel  kan de  IP Camera blijven functioneren. Alleen een bekabelde energietoestroom is nog nodig, maar dat is op zich geen nadeel. In de Westerse Landen is het elektriciteitsnet namelijk bijzonder stabiel.

Enkele voorbeelden van IP Camera's

Spy3k biedt enkele IP Camera's aan. Voor buiten is er de HD Dome Outdoor IP Camera  en de IR Bewakingscamera met Interne Opslag. Binnenshuis kan men rekenen op de Pan Tilt IP Camera.