U bent hier: Home > Anti- Afluisterapparatuur > RF Privacy Protector Pro

RF Privacy Protector Pro

RF Privacy Protector Pro
Details
 • Detecteer alle afluisterapparatuur en verborgen camera's
 • Geeft aan welke soort apparatuur aanwezig is
 • Compact en draadloos
 • Zeer gemakkelijk in gebruik
Onze prijs: Ä619,96
BTW inbegrepen 21%
Opties
Aantal Tijdelijk niet voorradig.

Bescherm je privacy met de RF Privacy Protector Pro

Wil je zeer gericht en nauwgezet je privacy beschermen?
Kun je je onder geen beding lekken veroorloven?

Scan voor de meest moderne afluisterapparatuur met de RF Privacy Protector Pro.
 

De RF Privacy Protector Pro bevindt zich in een geheel nieuwe klasse van anti-afluisterapparatuur. In tegenstelling tot gangbare anti-afluisterapparatuur, kan dit toestel de moderne ‘verborgen’ bugs traceren die protocollen gebruiken zoals Bluetooth, WiFi, GSM en DECT. Dit soort bugs, en dan met name Bluetooth-types, zijn door het lage zendvermogen waarop ze werken en een speciaal type modulatie nagenoeg niet traceerbaar door veelgebruikte RF-apparatuur. De RF Privacy Protector Pro gebruikt een apart kanaal met een hoge (2.44GHz) frequentie pre-selector waarmee je Bluetooth en WiFi veel beter kunt detecteren. Het toestel ontleed het signaal om zo het protocol te identificeren wat het zojuist waargenomen heeft. Daarnaast kan het toestel alle ‘klassieke’ bugs waarnemen door via geluidsimpulsen de werking te activeren. 


Belangrijkste functies ter bescherming van je privacy

 • Waarneming van Bluetooth, WiFi, DECT en GSM900/1800
 • Het perfecte hulpmiddel voor het opsporen van digitale en analoge zenders
 • Frequentiebereik van hoofdantenne 50-4000 MHz
 • Frequentiebereik van tweede antenne 2.44 GHz
 • 16-segmenten staafdiagram indicatie
 • 3 modi: geluid, vibratie en gecombineerd
 • Correlatie functie – neemt FM-zenders waar via correlatie (via gebruikmaking van peilend geluid)
 • 2 gevoeligheidsniveaus (verzwakker)
 • Lange levensduur van batterij
 • Duurzaam metalen behuizing
 • Aansturing via microprocessor

Hoe ga je te werk en garandeer je de beste bescherming van je privacy

Voordat je de controle gaat uitvoeren is het belangrijk dat je een aantal voorbereidingen treft. Het is in de eerste plaats belangrijk je bewust te zijn van het moment en de situatie waarin je het toestel gaat gebruiken. Het is raadzaam het toestel tijdens werkuren, dus op het moment dat iemand echt zou willen afluisteren, te gebruiken, tevens omdat er veel afluisterapparaten zijn die op afstand beheerd worden. Het kan tevens noodzakelijk zijn een fictieve vergadering bijeen te roepen, waarbij er overigens niemand op de hoogte hoeft te zijn van het op handen zijnde gebruik van het toestel.

Sluit alle gordijnen in het vertrek, doe de lichten aan en zet apparatuur aan die je in normale omstandigheden ook aan zou zetten. Het is tevens raadzaam een bron van geluid aan te zetten, zoals een radio of stereo. Deze geluidsbron heeft twee belangrijke functies:
•    Spraakgestuurde zenders worden geactiveerd;
•    Je activiteiten zijn niet waarneembaar.

Stap voor stap

1. Verlaat het vertrek en zet de RF Privacy Protector Pro aan. Selecteer vervolgens ANT1. Let op het staafdiagram en als het een hoger niveau weergeeft (meer dan 4-5 segmenten), kun je de gevoeligheid verzwakken door op de ATT+ knop te drukken. Hiermee wordt het achtergrondgeluid van de omringende ruimte gemeten.

2. Selecteer de werkingsmodus met de MODE knop.

 • Kies voor een ongemerkt gebruik de vibratie modus.
 • De geluidsmodus is meer geschikt voor het traceren en inspecteren van de RF bron.
 • Met de vibratie of gecombineerde modus hoeft de gebruiker niet continu op de staafdiagram te kijken waneer moeilijk te bereiken delen geïnspecteerd worden.

Met de geluidsmodus kan de gebruiker aan het signaal horen wat de bron is. De FM-gemoduleerde verzender (bug) kan een zogenaamd ‘loopback effect’ hebben wanneer het toestel er dicht bij komt, of als gevolg hebben dat het achtergrondgeluid, dat zich normaliter verder van de verzender bevindt,  enigszins lijkt te verdwijnen. In dit soort gevallen kan de ‘hum’ die waargenomen kan worden in andere delen van het vertrek, verdwijnen zodra de RF Privacy Protector Pro bij de verzender in de buurt komt en er geen geluid uit de speaker komt. Het wordt in deze situaties aanbevolen de ‘CORR’ functie te gebruiken terwijl de ‘DEMODULATION’ display in de gaten gehouden wordt. Gelijktijdige veranderingen gelden als waarschuwing.

3. Ga het vertrek binnen met de RF Privacy Protector Pro en hou de staafdiagram in het oog of let op de vibratie. Schakel de lichten en andere apparatuur in het vertrek uit en aan. Loop in het vertrek rond terwijl je een oogje houdt op de indicator of de eventuele vibratie van de RF Privacy Protector Pro. Het niveau van de staafdiagram kan omhoog of omlaag gaan als het toestel dichterbij c.q. verder van een signaal versturend toestel komt.
Onderzoek alle objecten die verborgen afluisterapparatuur kunnen bevatten. Zodra je in de buurt komt van RF afluisterapparatuur zal de staafdiagram van je RF Privacy Protector Pro omhoog gaan (of het toestel zal gaan vibreren). Afhankelijk van de situatie kan de afstand tot de afluisterapparatuur variëren. In normale omstandigheden kan de RF Privacy Protector Pro een gemiddeld microfoontje op een afstand van 20-80 cm waarnemen, hoewel het raadzaam is objecten zo dicht als op 10 cm afstand te onderzoeken.

De staafdiagram kan 16 verschillende niveaus weergeven. Je kunt de verzwakker gebruiken om de gevoeligheid van het toestel te verminderen wanneer je de locatieprocedure uitvoert (de bron van het RF veld vinden). Druk op de ATT+ knop wanneer de staafdiagram een hoog niveau weergeeft zodat het toestel alleen reageert op een sterker veld.

Opmerking: indien je door wilt gaan met zoeken nadat je een bug gevonden hebt, kan het noodzakelijk zijn de normale gevoeligheid van de RF Privacy Protector Pro te herstellen door op de ATT- knop te drukken.
De staafdiagram kan vaak een hoger niveau weergeven in de buurt van draden of metalen objecten. Het gaat hier dan niet per se om een bug, maar om het metaal dat functioneert als een verlenging van de antenne van je toestel. Een soortgelijke situatie kan zich tevens voordoen binnen raamvensters door de radiogolven die van buiten komen.

Indien je een verdacht gebied gevonden hebt, schakel je de RF Privacy Protector Pro over naar de tweede antenne 2.44GHz. In deze mode is het toestel gevoeliger voor Bluetooth en WiFi protocollen. Het meet het niveau van het RF veld waarmee de gebruiker de locatieprocedure kan uitvoeren. De ‘IDENTIFICATION’ LED zal een corresponderende kleur in overeenkomst met de tabel op de voorkant tonen. Nadat je het gebied hebt gecontroleerd op draadloze verzendingen schakel je de RF Privacy Protector Pro weer terug naar de eerste mode (ANT1) en ga je door met zoeken.

4.  Herhaal de scanprocedure voor het gehele vertrek met de ANT2 geselecteerd. Hiermee kun je de bronnen van Bluetooth-, WiFi-, GSM- en sommige DECT-transmissies nauwkeuriger opsporen. Opmerking: er zijn veel varianten van DECT-subtypes die de RF Privacy Protector Pro wellicht niet zal weergeven op de ‘IDENTIFICATION’-display. Desalniettemin zal de ‘SIGNAL STRENGTH’-indicator altijd een hoger niveau weergeven wanneer men dichter bij een bron van DECT-transmissies komt. Probeer het onderscheid in de verschillende types draadloze protocollen te herkennen op gehoor: 

 • Bluetooth geeft een ‘knetterend’ geluid
 • WiFi geeft een ‘krassend’ geluid
 • GSM geeft een ‘zoemend’ geluid (hum)
 • DECT geeft een hummend geluid

Wanneer je een bron van draadloze transmissie gevonden hebt, inspecteer het zorgvuldig. Raadpleeg IT medewerkers om bekend te raken met de draadloze toegangspunten of draadloze telefoontoestellen die op het kantoor gebruikt worden. Illegaal geplaatste zenders hebben een aantal typische kenmerken:

 • Compact
 • Verborgen
 • Met de hand gemaakt of geproduceerd en van mindere kwaliteit
 • Met microfoons of videocamera’s
 • Bevindt zich in een ander elektronisch apparaat
 • Verbonden met een telefoonlijn
 • Verbonden met AC draden of met een eigen stroomvoorziening
 • Met antenne
 • Met een SIM kaart

5.    Voer nadat je de exacte locatie hebt gevonden de volgende handelingen uit:

 1. Wanneer geheimhouding niet cruciaal is kun je de geluidsmodus inschakelen en controleren of er een zogenaamd loopback effect is of dat het achtergrondgeluid afneemt in de buurt van de verdachte plek.
 2. Druk op de CORR knop terwijl je de ‘DEMODULATION’-display in de gaten houdt en let op gelijktijdige veranderingen. Deze geven de aanwezigheid van een correlatie c.q. radio-microfoon aan.
 3. Selecteer ANT2 en controleer voor de aanwezigheid van draadloze protocollen zoals hierboven beschreven.
De RF Privacy Protector Pro behoort tot de klasse van de meest verfijnde anti-afluisterapparatuur op de markt.
Kies voor de RF Privacy Protector Pro indien geheimhouding een 'must' is.

R&TTE Conform R&TTE Richtlijn (1999/5/EC) - Verkrijgbaar na aanvraag via contactformulier

Klanten score

Sign in to rate

Klanten reviews

Nog geen reviews voor dit product? Log je in om een review te plaatsen: Login Of bezoek de spyblog voor getuigenissen van voormalige klanten.

Stel een vraag

Uw e-mailadres zal enkel gebruikt worden om u op de hoogte te brengen wanneer uw vraag beantwoord is. Uw e-mailadres wordt niet opgeslaan.
E-Mail: *
Uw vraag: *
Type vraag:  

Kortingsbonnen, video reviews, technische- en informatieve artikels?

 
Voer a.u.b. de onderstaande karakters in:

*

Verwante producten

Multifunctionele RF Bug en Camera Detector RF Privacy Protector Pro II
Ä199,95
Ä969,95