U bent hier: Home > Gesprek Dokter Opnemen

Gesprek Dokter Opnemen

Mag ik mijn gesprek met de dokter opnemen?

Patiënten hebben dikwijls vragen over hun gesprekken met hun arts en als ze dat wel of niet mogen opnemen al is dit stiekem of met toestemming en zijn we hierdoor wettelijk in overtreding of niet? Of dit nu voor persoonlijke doeleinden zijn of voor de opnames te gebruiken in een strafrechtelijke procedure, de vragen zijn hetzelfde. 

Een gesprek opnemen en gebruiken als verdedigingsmateriaal in een rechtzaak is wettelijk toegestaan. Er is wel een regel waar u zich moet aanhouden bij het opnemen van een gesprek met uw arts. Dit is enkel toegestaan als u zelf deelneemt aan het gesprek. Doordat de gesprekken "zakkelijk" verlopen met u als onderwerp, komen ze niet in overtreding met conflicten van het privéleven.  

Dit geldt voor bij artsen en advocaten. Je mag dus opnames maken van je gesprekken  om de boodschap nogmaals te beluisteren om zo alles beter te begrijpen. De opnames zijn dan louter voor persoonlijke doeleinden. Dus opnames maken van uw gesprekken is mogelijk en worden toegestaan voor persoonlijke doeleinden en ook om te gebruiken als bewijsmateriaal in een rechtszaak.

Dus hoe kan je nu opnames maken van je gesprekken zonder dat u bij de arts zit met een microphoon in uw hand? Wel, daar hebben we taloze oplossingen voor! Maar om het makkelijk te maken voor u hebben wij de 4 voornaamste producten geselcteerd die het makelijkste te gebruiken zijn en het minste opvallen:

Deze artikelen zijn allemaal makkelijk te gebruiken. Hierbij weet u dat gesprekken opnemen bij uw arts toegestaan zijn bij de vooraf besproken situatie's. Bij verdere vragen kan u ons altijd contacteren.