U bent hier: Home > Spy pinhole camera's

Spy pinhole camera's

spy pinhole cameraPinhole camera’s

Steeds meer mensen gaan over tot de aanschaf van een pinhole camera. Een aantal jaren geleden was zo’n soort camera nog alleen weggelegd voor detectives, maar deze dagen is een pinhole camera voor iedereen toegankelijk en betaalbaar.

Toepassingen van een Pinhole camera

Een pinhole camera kan je voor een hoop verschillende redenen gebruiken, maar is uiteraard ook gewoon een zeer leuke gadget om te hebben. Wie vindt het nu niet leuk om een pinhole camera bij zich te dragen, verborgen in een USB stick of autosleutel? Tegenwoordig zijn er zelfs brillen te krijgen waar er in het midden van het montuur een onzichtbare camera is geplaatst!

De reden waarom de meeste mensen echter een pinhole camera kopen, is om beelden te filmen zonder dat anderen dit direct in de gaten hebben. Zo is een pinhole camera erg handig bij een praktijk als mysteryshoppen, waarbij een winkel of bedrijf wordt geïnspecteerd op klantvriendelijkheid en service zonder dat de medewerkers weten wat er aan de hand is. Ook gebruiken sommige mensen hun pinhole camera voor het discreet filmen van een sollicitatiegesprek of vergadering, zodat ze dit later nog eens rustig kunnen terugzien en bijvoorbeeld kunnen leren van eventueel gemaakte fouten. De pinhole camera neemt ook geluid op, dus gesprekken zijn later volledig terug te luisteren.
pinhole camera in bril
Je kan een pinhole camera kopen als precies dat, of verborgen in een van de hierboven omschreven voorwerpen. Ook kan je ervoor kiezen om zo’n camera in te zetten als extra beveiliging van je woning, door er eentje te kopen die verstopt is in bijvoorbeeld een buitenlantaarn naast je voordeur. Zo heeft een eventuele inbreker zeker niet in de gaten dat hij op film wordt vastgelegd!

horloge pinhole camera

Leg iedere beweging en gesprek vast met een pinhole camera

Naast de mogelijkheid om te filmen kan een pinhole camera veelal ook foto’s maken. Hiervoor moet je de camera wel zelf vasthebben om op het juiste moment op de knop te drukken. Wil je discreet foto’s maken, is het daarom verstandig om een camera te kopen die in een voorwerp is verborgen die je normaal ook vast zou houden, zoals een pen. Zo zal niemand vermoeden dat je foto’s aan het maken bent. Een pinhole camera heeft daarnaast meestal ook een geluidsfunctie. Hiermee begint deze pas te filmen als er geluid wordt waargenomen, zodat je de camera ergens kan achterlaten om pas te gaan filmen wanneer er iemand de kamer betreedt. De pinhole camera verbruikt zo geen onnodig intern geheugen met het schieten van lege beelden.

Sluit de pinhole camera aan op uw computer

Een pinhole camera is met een simpel kabeltje op PC of laptop aan te sluiten. Daarna kan je de beelden eventueel opslaan en bewerken. De camera werkt op een batterij en kunnen worden aan – of uitgezet met een enkele knop. De bediening is daarom zeer simpel!

De gadgets van James Bond vallen in het niet bij de pinhole camera’s van tegenwoordig. Je kunt uit een groot aantal pinhole camera’s kiezen in de webwinkel van Spy3K, of je nu op zoek bent naar een pinhole camera voor de beveiliging van je huis of simpelweg voor de heb. Kijk eens rond in de Spy3K webshop, en doe jezelf zo’n slimme pinhole camera cadeau!