U bent hier: Home > Spionage

Spionage

Spionage, een oude kunst

Er wordt al eeuwenlang aan spionage gedaan. Vroeger was spionage vooral gericht op het verkrijgen van gevoelige informatie over bijvoorbeeld de vijand. Dit kon in oorlogstijd tot grote voordelen leiden. Als je door spionage weet hoe de vijand van plan is aan te gaan vallen en wat voor wapens hij gaat gebruiken, kan je daar tenslotte beter op inspelen. Door de eeuwen heen zijn er een aantal spionnen zelfs heel beroemd geworden. Voorbeelden hiervan zijn Mata Hari tijdens de Eerste Wereldoorlog, en Richard Sorge tijdens de Tweede Wereldoorlog. Tijdens de Koude Oorlog bereikte spionage een hoogtepunt. Inlichtingen waren hier zo mogelijk nog belangrijker dan eerder, omdat er kernwapens bij deze oorlog betrokken waren en het van wereldbelang was om te weten of de vijand van plan was deze in te gaan zetten. De gekte die de angst voor het communisme in Amerika aanwakkerde werd goed geïllustreerd door senator McCarthy, die het land van alle communisten wilde zuiveren om de kans op mogelijke Sovjet spionnen zo klein mogelijk te maken.

Spionage vandaag 

De tijden zijn echter flink veranderd. Als men nu het woord spionage hoort, wordt dit eerder geassocieerd met James Bond films en spannende gadgets waar je anderen mee kunt afluisteren. Een tijdje terug was het nog ondenkbaar dat gewone mensen ooit aan een sleutelhanger of zonnebril met verstopt cameraatje konden komen. Dat was alleen bereikbaar voor privé detectives met een hoop geld. Voor wie dat nog steeds denkt is er echter goed nieuws: in de webshop van Spy3K zijn tientallen spectaculaire en gebruiksvriendelijke spionage apparaatjes te krijgen voor een mooie prijs. Hiermee kan je eindelijk zekerheid krijgen over wat er achter je rug om afspeelt.

Spy3K maakt spionage wel heel makkelijk

Welk doeleinde je ook in gedachten hebt, er is voor alles wat te krijgen. Zo kan je de locatie van familieleden in de gaten houden als je je zorgen maakt over hen. Als ondernemer kan je tijdens je afwezigheid subtiel vergaderingen opnemen, zodat je toch weet wat er gezegd wordt. Ook kan je ruimtes beveiligen door middel van een verborgen camera, of controleren wat een werkgever precies met zijn bedrijfsauto of GSM uitspookt. De spionage middelen van tegenwoordig zijn er voor het eigen welzijn en veiligheid: een extra zekerheid als het gaat om waardevolle eigendommen en geliefden. Nu er zo makkelijk aan het spionage materiaal te komen is, kan iedereen in België dus spion worden.

Spionage voor iedereen

Je hoeft geen ervaren privé detective te zijn om al deze spionage technologie te gebruiken. Na het opnemen van bijvoorbeeld filmpjes, foto’s of audio zijn deze veelal via een USB stick met een computer te verbinden. Hierna kunnen de gegevens – gelijk aan een fotocamera- via de computer bekeken worden en eventueel worden opgeslagen. Het spionage materiaal is zo later makkelijk nog eens terug te kijken en te gebruiken. Gebruiksvriendelijkheid staat voorop en daarnaast kan je altijd bij Spy3K terecht met vragen over het aangeschafte spionage materiaal. Kijk dus eens rond op de website en waan je een echte spion. Als het nu gaat om het beveiligen van je bedrijf, het in de gaten houden van familie of als je je simpelweg voor de lol wilt verdiepen in spionage technieken: Bij Spy3K ben je aan het goede adres.